Thursday, August 4, 2011

Termenung Dalam Dalam

Assalamualaikum.... Hye Hye...reader(s).. !!

Ehem.. Bebaru ni dya mengalami kebohsanan tahap.... dah tahap tah pape dah.. ~
tersangatlah borinknya..  tetibe cam terlintas tuk mencari kerja..hikhik
sesambil tu dok melayari blog-blog orang lain
mensibukkan diri dan mencuci mata menjenguk macam-macam website... huhu (^_^) *tetibe rajin kan..~

hah!! tetibe macam ade yang berkenan di hati nak mencuba apply kan diwi.. ahaks~
erm.. xkan nak anta resume je kot?? cam salah je...
mesti kene wat surat kan..?? cover letter... ermm.. ok ok..

part ni yang lemah ni.. malas benar nak mengarang sesurat ni...
kalo kata suh hapdate fesbuk xper la jugak kan??
idea tu cam mariiii jer... ni da berkarat dah otak nak mengarang surat plak... ahaks~
but.. me try lah... tuink tuink~!!

nak taw hasilnya?? haaa... camni lah...~

****************************************************

Kak Long Sengal
7, Jalan 3/3, Taman Bukit Bunga,
68000 Kajang, Selangor.
(tak tau alamat siapa)

Tuan Pengurus,
********* Holdings
(sila letak tarikh)

Tuan,

Memohon Pekerjaan di ******** Holdings.

Sehubungan dengan perkara di atas, saya Kak Long Sengal no k/p 040404-11-2020 mahu memohon untuk bekerja di syarikat tuan di bahagian pentadbiran. Ini kerana saya sangat berminat dan bersungguh2 sampai tak boleh tido malam mengenangkan pekerjaan dalam bahagian yang saya amat meminati ini. Walaupun begitu saya mengaku sebab saya mintak keje kat sini kerana saya juga adalah seorang petani anggur. Disebabkan begitu pihak tuan kenelah mengambil saya bekerja di syarikat tuan.

1. Pihak tuan juga perlu tahu bahawasanya bapa saya iaitu Abang Besar Kawasan adalah seorang kakitangan di KWSP. Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerja saya serta merta akan menyuruh bapa saya untuk membekukan pengeluaran KWSP pihak tuan masa tua nanti. Jika pihak tuan tanak susah maka baiklah ambil saya bekerja di sini. Itu saja keotaian saya.

2. Beserta ini saya lampirkan kelayakan akademik dan juga pengalaman keje saya sebelum ini untuk rujukan pihak tuan.

3. Diharap dengan kelayakan yang saya ada, permohonan saya untuk bekerja di syarikat tuan dapat dipertimbangkan. Dan saya akan berasa gembira juga seronok yang tidak terhingga & akan belanja satu syarikat makan sekiranya saya diterima bekerja di syarikat tuan & saya berjanji akan bekerja bersungguh-sungguh di samping bangun awal & datang keje awal. Saya tak tipu ni!! Sebagai bukti memang saya dari kecik lagi belom pernah ponteng sekolah. Datang lambat tu adalah, tapi tak lah selalu..

Saya juga tidak pernah terlibat dengan masalah sosial zaman sekarang ni. Namun, sekiranya saya didapati bersalah dalam apa2 jugak kesalahan pihak tuan boleh mengambil tindakan yang tegas dengan hanya menjentik jari saya sahaja. Untuk makluman tuan, saya sangat kurus & sangat menyedihkan. Jikalau saya dirotan sekali pastinya tulang2 saya akan bersepah dan tuan akan mendapat susah yang maha dasyat.

Saya juga berjanji tidak akan mencuri pen, kertas A4, notepad atau apa2 sahaja. Jika saya nak mencuri saya akan ambil sahaja dan masukkan dalam hand bag saya yang besar ni dan itu tidak di kira mencuri. Saya pon da penat jari asyik menaip je dari tadi. Moga segalanya bermula & beakhir dengan baik. Jika pihak tuan tidak mengambil saya bekerja hidup pihak tuan akan berakhir dengan bacaan Yassin dan kunjungan orang ramai.

Kesian, terima kasih.

Yang benar,

(Kak Long Sengal)


7, Jalan 3/3, Taman Bukit Bunga,
68000 Kajang, Selangor.

***********************************************

Arghhh!!! Boleh ke mcm tuh?? prrffftttt...~

okeh reader(s)! t kita jupe ag ek.... cayunk uolss~ muacccchhhxx~!!

till then,
take care..! ^_^

DyaZara : bila dah weng.. mmg akan camni...~

2 comments:

admin said...

Sakit otak gua membacanya... Hampir sewel...

Azman Naim said...

adehhhhh rabaaakkotaaakkk hihihi